Tatlı Tarifleri, Tatlılar, Tatlı Tarifi

Çilek Reçeli

Posted on: Temmuz 5, 2008

MALZEMELER

1 kilogram toz şeker
1 kilogram çilek
1/2 limonun suyu

NOT
Cam gibi bir reçeliniz olsun istiyorsanız, oluşan köpükleri üzerinden mutlaka alın.

Tarifi

1. Su dolu bir kaba çilekleri ayıklamadan koyup, bir kaç dakika beklettikten sonra yıkayın.
2. Suyunu iyice süzdükten sonra temizleyin.
3. Bir tencereye bir kat çilek, bir kat şeker olmak üzere doldurun.
4. Oda sıcaklığında bir gece bekletin.
5. Ertesi gün kısık ateşte, ara ara taneleri ezmeden dikkatlice karıştırarak 15-20 dakika kaynatın.
6. Kevgir yardımı ile taneleri başka bir kaba alın.
7. Kalan çilek şurubunu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
8. Kıvama gelince çilek tanelerini ve limon suyunu içine boşaltıp bir taşım kaynatın.
9. Altını kapatıp tenceresi içinde soğumaya bırakın.
10. Soğuyan reçeli kavanozlara alın.

Etiketler:

Yorum bırakın

Temmuz 2008
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

En Fazla Tıklananlar

  • Hiçbiri

Blog Stats

  • 560 hits