Tatlı Tarifleri, Tatlılar, Tatlı Tarifi

Turunç Reçeli

Posted on: Temmuz 5, 2008

MALZEMELER

7-8 adet turunç
1,5 kg şeker
2 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI

1. Turunçlar iyice yıkandıktan sonra meyvenin kabukları soyulur.
2. Kabukların içindeki beyaz bölüm iyice sıyrılır.
3. Kabuklar rulo şeklinde kıvrılıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizilir.
4. Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlanır.
5. Acısı çıkartılan kabukların suyu süzüldükten sonra üzeri şekerle kaplanıp bir ece dinlendirilir.
6. Ertesi gün üzerine su ilave edilerek pişirilmeye başlanır.
7. Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
8. Kavanozlara doldurulup soğumaya bırakılır.
9. Servis için tabaklara alınırken ipleri çıkarılır.

Etiketler:

Yorum bırakın

Temmuz 2008
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

En Fazla Tıklananlar

  • Hiçbiri

Blog Stats

  • 560 hits