CEVİZLİ REVANİ
Posted Mayıs 4, 2008
on:Gereken Malzemeler:
1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
3 yumurta
1 su bardagi ceviz
1 su bardagi seker
2 su bardagi irmik
1 çay kasigi karbonat
1 su bardagi un
Şerbeti İçin Gerekli malzemeler:
4 su bardagi su
4 su bardagi seker
1/2 adet limonun suyu
Tarif:
Öncelikle şeker, yag, sür ve yumurta bir kapta çırpılır. kabartma tozu, Un, irmik, ceviz daha sonra koyulur. Yüksek kenarlı bir payreks tepside daha güzel oluyor. 170° de 45 dakika kadar pisirin. Revani şerbetini 20 dakika boyunca kaynatin ve daha sonra içine limon suyu koyun. Son olarak soguması için birakin. daha sonra şerbeti sıcak revaninin üzerine dökün. Şerbet soguk, Revani sicak olmalı. Daha sonra servise sunabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
Yorum bırakın