Tatlı Tarifleri, Tatlılar, Tatlı Tarifi

Türk Lokumu

Posted on: Mayıs 4, 2008

Gereken Malzemeler

 

Yarım litre su
1000 gr toz şeker
1 su bardağı ( yaklaşık 100 gr) nişasta
1 çorba kaşığı limon suyu
2 gr krem tartar
Bir miktar badem yağı
Yarım çay bardağı su

 

Harmanlamak için:

 

1 su bardağı pudraşeker
1 çay bardağı (100 gr.) nişasta

 

Tarif:

 

1. Suyu ve toz şekeri tencereye koyun. Şeker eriyinceye kadar hafif ateşte kaynatıp limon suyunu koyun. Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatın. Karışımın üzerinde oluşan köpüğü alın.
2 Yarım çay bardağı suyu ve bir bardak nişastayı bir kapta çırpın. Kaynayan suya sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyin. Krem tartarı ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırarak kaynatın.
3 Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla iyice yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğuması için bekleyin. Düz bir zemine pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp iyice yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın. Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp olacak şekilde kesin. Yaptığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kapalı bir kapta saklayın.

 

Afiyet olsun

Etiketler:

Yorum bırakın

Mayıs 2008
P S Ç P C C P
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

En Fazla Tıklananlar

  • Hiçbiri

Blog Stats

  • 560 hits