Tatlı Tarifleri, Tatlılar, Tatlı Tarifi

SÜTLAÇ

Posted on: Nisan 27, 2008

Malzeme :
2 litre süt
500 gr. toz şeker
100. gr. pirinç
Bir kaşık pirinç unu veya un
Bir yumurta
Vanilya.
Yapılışı :
Pirinç ayıklanır. Yıkanır. 3 – 4 bardak su ile ateşe ko­nur. Pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Süte Hâve edilir. Biraz süt ile kaynatıldıktan sonra şeker konur. Biraz daha kaynatılır. Ayrı bir kapta bir yumurta sarısı ilâ­ve edilir. Ateşten alınır. Vanilya atılır. Kâselere koyarken, köpüklü olması için kepçe ile savrula savrula konur.

Yorum bırakın

Nisan 2008
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

En Fazla Tıklananlar

  • Hiçbiri

Blog Stats

  • 560 hits